Rosemarijn Dissen: ‘We leren kinderen kijken naar kunst’

/

Dit jaar vindt alweer de derde editie van de KinderKunstlijn plaats. Kunsteducatie op school, atelierbezoeken en een wandeling langs instellingen en musea door Haarlem tijdens het Kunstlijn-weekeinde 6 en 7 november.

De KinderKunstlijn bood de afgelopen maanden op Haarlemse basisscholen een programma aan, waarbij kunstenaars hun kennis overdragen aan jonge makers. ‘De Meester en zijn gezellen’, zoals gebruikelijk in de Gouden Eeuw. Rosemarijn Dissen is een van die kunstenaars en daagt kinderen uit hun talent te ontwikkelen. Ze maakt abstract landschappelijke werken. Met acrylverf schildert ze ontelbare dunne sluiers op doek met een mysterieuze uitstraling als gevolg. Ook graficus Paul van Marissing doet mee als docent. Hij gaf in zijn atelier een workshop en liet kinderen kennis maken met typografie, naar kunst kijken en kunst maken. TEXTSTUDIO sprak met beide kunstenaars voor de HRLM Haarlemse Stadsglossy. (Foto’s: Christhilde Klein en Rosemarijn Dissen)