Hart & ziel uitvaarten: Beeld bij het afscheid

/

Voor nabestaanden verloopt de uitvaart vaak in een roes. Martine Klumper en Elise Alders van hart & ziel uitvaarten merken dat families het achteraf fijn vinden als er foto’s zijn van het afscheid. “Momentopnames gemaakt door een naaste of een mooie sfeerimpressie door een professionele fotograaf zijn echt van toegevoegde waarde.” TEXTSTUDIO schrijft een serie korte interviews met de twee uitvaartbegeleiders. Martine: “Foto’s van details als de bloemblaadjes, een handgeschreven tekst op de kist of een hand op de schouder van de nabestaande. Op de dag zelf hebben families hier weinig oog voor.” Elise: “Later kunnen ze zich niet meer goed herinneren hoe de dag is verlopen. Foto’s helpen om het afscheid terug te halen.” Martine: “Livestream, het op afstand meekijken met de uitvaart nam sinds corona een vlucht. In die periode bleek dat een uitkomst. Wij adviseren nabestaanden nu nog steeds dierbaren via een livestream erbij te laten zijn.” Elise: “Veel mensen hebben familie in het buitenland, geëmigreerd, tijdelijk aan het werk of vanwege vakantie. Het is fijn als zij er ook bij kunnen zijn.” De interviews zijn gepubliceerd in HRLM. (Foto: Esmee van Loon)