Dick Kol: ‘Na twintig jaar groeide ik uit de winkel’

/

In 1932 op de Westergracht in Haarlem begon het allemaal. Tegelzetter Jan Kol opende er een opslagloods waar aannemers tegels konden bekijken. Jaren later werd kleinzoon Dick Kol de directeur van het Haarlemse familiebedrijf. Hij wilde het anders doen dan zijn vader en opa en veranderde niet onverdienstelijk de tegelgroothandel in een winkel met showroom. Na twintig jaar directeurschap wilde Dick zijn vleugels uitslaan en doorgroeien. Kol Tegels is overgenomen door Intercodam Tegels en daar in goede handen volgens Dick. “Ik blijf als commercieel directeur het gezicht naar buiten toe, maar de eindverantwoordelijkheid ligt bij een ander.” Tijdens een interview met TEXTSTUDIO voor de HRLM Haarlemse Stadsglossy deelt Kol zijn ervaringen binnen het familiebedrijf.   (Foto’s: Daan Ruijter)